Keynote and Breakout Session descriptions can be found here.

Tuesday, September 8

 Time

Session

8:30-8:45

 Check In (15 min)

8:45-9:00

Welcome & Opening Remarks (15 min)

9:00-10:15

Opening Keynote (75 min)

Why Working Harder Isn't Working: How White Supremacy Culture Undermines our Efforts - Jess Stohlmann-Rainey 

 10:15-10:30

 Break (15 min)

 10:30-11:45

Breakout Session 1 (75 min)

  • Liberating Suicide Prevention from Coercion
  • Finding Your Fairytale: Rethinking Happily Ever After
  • You're Not Alone: Documentary Screening & Panel Discussion
  • Suicide Prevention & COVID-19
  • Means Matter: A Community Approach to Suicide Prevention & Lethal Means Safety
  • From the Ground Up: A Journey to Zero Suicide

 11:45-12:00

 Break (15 min)

 12:00-1:15

Breakout Session 2 (75 min)

  • Implementation of Zero Suicide with Children & Adolescents
  • Healing Hearts’ Approach to Building Resiliency in Children & Families in the Face of Loss and Adversity
  • Finding Freedom on Your Yoga Mat
  • How Are Our US Military Children Doing?
  • The Role of Spirituality When Discussing Suicide
  • Acting Shakespeare: Emotional Re-education for Trauma Survivors
 1:15-1:45  Lunch Break (30 min)

 
1:45-2:15

 
Presentation of HOPES Award, Virtual Posters, Reminders (30 min)

2:15-3:30

Breakout Session 3 (75 min)

  • Giving Voice to Depression: Upstream Suicide Prevention
  • Child Death Review in Wisconsin: Moving from Discussion to Action
  • Mindful Self-Compassion
  • School-based Suicide Prevention
  • It’s Okay to Not Be Okay: Sharing Stories & Addressing Stigma through TUGS
  • Trauma or Transformation: Creating Post-traumatic Growth & Resiliency in Times of Prolonged Duress
3:30-3:45 Break (15 min)
3:45-4:45

Closing Keynote (60 min)

Pulling Back the Layers: How Racism and Discrimination impacts Suicide Prevention - Brandon J. Johnson
4:45-5:00

Closing Remarks & Adjourn

 

Wednesday, September 9

Time Session
8:30-8:45 Check In (30 min)
8:45-9:00 Opening Remarks (15 min)
9:00-10:15

Opening Keynote (75 min)

Live Through This: A Lifetime with Suicidal Thoughts, & Art as Social Justice - Dese’Rae L. Stage
10:15-10:50 Lived Experience Panel (35 min)
10:50-11:00 Break (10 min)
11:00-12:30

Breakout Session 4 (90 min)

  • Best Practice for Conceptualizing Suicide Risk and Effective Safety Planning
  • Faith-based Suicide Prevention
12:30-12:45 Closing Remarks (15 min)
12:45-1:15 Lunch Break (30 min)
1:15-4:30

Workshop: Mindful Self-Compassion (3.5 hours)

*Separate registration, space is limited. A separate Live Session Link will be sent to registrants.