

## 14th Annual Prevent Suicide Wisconsin Conference

Day 1 – Wednesday, May 1<sup>st</sup>, 2024 (Virtual)

7:45-8:00 a.m.	Check In
8:00-8:15 a.m.	Welcome & Opening Remarks
(15 min.)	Erica Steib (MHA), Susan Piazza (DPI), Kirsten Johnson (DHS)
8:15-9:30 a.m.	Keynote - Transformative Community Care: A Blueprint for Healing and Connection
(75 min.)	Mx. Yaffa
9:30-9:45 a.m.	BREAK
Breakout Session	1a. Comprehensive Suicide Prevention Program: Partnerships, Interventions, and Data Surveillance and Dissemination
9:45-11:00 a.m.	Pam Imm and Rebecca Gonnering
(75 min.)	1b. Welcoming Schools-Intersectionality: School Practices with an Intersectional Lens (6th-12th grade)
	Ronnie Rivera and Ebony Lewis
	1c. Building Queer Resiliency through the Creative Arts
	Emme Hooks
	1d. Beyond Crisis Management: Using Dialectical Behavior Therapy to Effectively Address Suicide Risk
	Neal Moglowsky and Kimberly Skerven
11:00-11:15 a.m.	BREAK
Breakout Session	2a. Sources of Strength: Our Journey of Regional Implementation
2	Becky McMorrow
11:15-12:30 p.m. (75 min)	2b. Addressing Suicidal Ideation in Marginalized Communities: A Minority Stress Perspective
	Edwin Bacalso and Deidre Marsh

	2c. Uplifting Our Community by Upholding Choice: The Story of Uplift WI, Wisconsin's First Statewide Peer Run Warmline  Jensen Bosio and Maddison Wagner
12:30-12:45 p.m.	BREAK
Lunch/Break 12:45-1:30 p.m.	<ul> <li>"Chat and Chew" Drop-in Sessions</li> <li>Supporting Suicide Loss Survivors (Debbie Rueber)</li> <li>Supporting Someone Who is Suicidal (Patty Slatter)</li> <li>PSW School-Based Suicide Prevention (Andrea Donegan)</li> <li>Four-Legged Support: Service Dogs, Emotional Support Animals – Tell Me More! (Jean Papalia)</li> </ul>
Breakout Session 3 1:30-2:45 p.m.	3a. Intersectionality and Mental Health: Unraveling Complex Identities to Prevent Suicide  Walter Williams
(75 min.)	3b. Disparities in Housing Mobility and Adolescent Suicidality  Sara Kohlbeck
	3c. Crisis and Neurodiversity 101  Cheyenne Ver Voort
	3d. Cultivating a Culture of Least Invasive Intervention  Shelly Missall and Erin Neilan Miller
2:45 p.m.	ADJOURN

## Conference Day 2 – Thursday, May 2<sup>nd</sup>, 2024 (Virtual)

7:45-8:00 a.m.	Check In
8:00-8:15 a.m.	Opening Remarks & HOPES Award
(15 min.)	
8:15-9:30 a.m. Breakout Session 4	4a. Best Practices and Resources for Implementation of DPI's New Suicide Prevention Curriculum  Jenny Holle and Julie Incitti

	4b. NAMI Family Support Group  Dominique Kornley and Sue Pekovsek  4c. Lessons Learned: The Role of Post-vention in Suicide Prevention  Mary VanHaute  4d. Embracing Hope for Older Adults: Compassionate Conversations About Suicide  Raymond Young III
9:30-10am	BREAK
10:00-11:15 a.m. (75 min.)	Keynote - Dare to Care: Exploring the Root Causes of Suicidality and Establishing New Radical Support Frameworks  Oumou Sylla
11:15-11:45am 11:45 a.m1 p.m.	Lived Experience Panel
(75 min.)	Sammi Sackmann, Sidney Williams, Mikey Murry, and Shayla Rubbani
1:00-1:15 p.m.	Break
1:15-2:45 p.m. (90 min.)	Holding Space for Conversations about Suicide  Leah Rolando and Erica Steib
2:45-3:00 p.m.	Closing Remarks and Adjourn